Select your location to see tailored content for your region

North America

CUPRA Born Laadspecificaties

Ontdek de specificaties van de CUPRA Born, inclusief bereik, laadtijd, prijs en het ideale laadstation.

CUPRA Born 170 kW - 77 kWh

De CUPRA Born is het eerste volledig elektrische model dat afkomstig is van het prestatiemerk van Seat. De Born is een vijfdeurs hatchback met vijf zitplaatsen, verkrijgbaar met drie verschillende accugroottes, met een indrukwekkende actieradius.

Autospecificaties

Accucapaciteit:

82 kWh

Actieradius:

550 km

Prijs vanaf:

€ 46.989

Energieverbruik:

158 Wh/km

zitplaatsen

4

Ondersteuning voor snel laden

Ja

*Specificaties kunnen variëren afhankelijk van de geselecteerde modelversie. Bezoek EV-database voor een volledig overzicht van modellen en specificaties.

CCS charging plug for AC charging

AC laden

Laadpoort

Type 2

Max. AC uitgangsvermogen

11 kW

Laadtijd

8h 15m

CCS charging plug for DC charging

DC laden

Laadpoort

CCS

Max. AC uitgangsvermogen

175 kW

Laadtijd

30m

Thuisladen (AC) voor een CUPRA Born

Laadtype

Tijd (leeg naar vol)

Bereik per uur laden

Aanbeveling

Laadtype

1-fase 10A (2.3 kW)

Tijd (leeg naar vol)

39h 30m

Bereik per uur laden

14 km/h

Aanbeveling

Deze laadmethode is alleen voor noodgevallen.

Laadtype

1-fase 16A (3.7 kW)

Tijd (leeg naar vol)

24h 30m

Bereik per uur laden

22 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal duurt langer om deze auto volledig op te laden.

Laadtype

1-fase 32A (7.4 kW)

Tijd (leeg naar vol)

12h 15m

Bereik per uur laden

45 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal duurt langer om deze auto volledig op te laden.

Laadtype

3-fase 16A (11 kW)

Tijd (leeg naar vol)

8h 15m

Bereik per uur laden

67 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal is de beste keuze voor deze auto!

Deze laadpaal stelt u in staat om deze auto op te laden met de maximale mogelijke laadsnelheid.

Laadtype

3-fase 32A (22 kW)

Tijd (leeg naar vol)

8h 15m

Bereik per uur laden

67 km/h

Aanbeveling

Deze laadcapaciteit is hoger dan uw auto aankan.

Onze aanbeveling voor thuislaadpalen

EVBox Livo
New

EVBox Livo

Thuislader die klaar is voor de toekomst

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Laadpalen voor thuis
EVBox Elvi

EVBox Elvi

Veelzijdig thuis laden voor elektrische privé en lease auto's

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Laadpalen voor thuis / bedrijfsauto's

Alles wat je moet weten over het opladen van EV's

Lees onze gids en ontdek wat je moet weten over het opladen van elektrische voertuigen voordat je een elektrische auto koopt.

FAQs

De laadtijd van de Cupra Born hangt af van het model, de accucapaciteit en het type laadstation dat je gebruikt. Er zijn 3 modellen van de Cupra Born met verschillende accu-opties: de Cupra Born 150 kW en Cupra Born 170 kW worden geleverd met een 58 kWh bruikbare accu, terwijl de Cupra Born 170 kW ook kan worden geconfigureerd met een 77 kWh bruikbare accu.

Met een standaard AC-laadstation hebben alle Cupra Born-modellen een maximale laadcapaciteit van 11 kW, wat betekent dat het ongeveer 5 uur en 51 minuten duurt om de 58 kWh-versies op te laden en ongeveer 7 uur en 46 minuten om de Cupra Born 77 kWh van 0 tot 100 procent op te laden.

Met een DC snellaadstation kunnen de Cupra Born modellen met een 58 kWh accu opladen met een maximaal vermogen van 124 kW, wat betekent dat het ongeveer 26 minuten zou duren om van 10 tot 80 procent op te laden. De 77 kWh Cupra Born heeft een maximaal laadvermogen van 175 kW, wat betekent dat het ongeveer 25 minuten zou duren om van 10 tot 80 procent op te laden.

Er zijn een paar manieren om de Cupra Born op te laden; de meest geschikte manier hangt af van je behoeften en situatie. De makkelijkste en meestal goedkoopste manier om op te laden is thuis met behulp van een speciaal EV-laadstation. Met deze methode kunt u aan het eind van de dag de stekker in het stopcontact steken en elke ochtend wakker worden met een volledig opgeladen accu.

Als je onderweg moet opladen of thuis geen laadstation kunt installeren, zijn er twee belangrijke types van openbaar opladen waaruit je kunt kiezen. AC-laadstations zijn overal beschikbaar op allerlei alledaagse locaties, zoals parkeergarages, winkels en restaurants. DC-laders daarentegen zijn meestal te vinden bij wegrestaurants en benzinestations - hoewel ze meestal duurder zijn om te gebruiken, kunnen ze je auto veel sneller opladen dan AC-laden.

Het Cupra Born-gamma varieert afhankelijk van het model:

  • De Cupra Born 150 kW – 58 kWh heeft een actieradius van 358 km*
  • De Cupra Born 170 kW – 58 kWh heeft een actieradius van 361 km*
  • De Cupra Born 170 kW – 77 kWh heeft een actieradius van 492 km*

*Deze schattingen zijn gebaseerd op de WLTP-classificaties en de werkelijke actieradius kan variëren op basis van factoren zoals snelheid, weersomstandigheden en hoogteverschillen.

De prijs van de Cupra Born varieert afhankelijk van het model, de configuratie, je locatie en de dealer. De vanafprijzen variëren van €39.990 en €51.990* in de EU en £36.475 en £43.735* in het VK.

*De prijzen zijn op het moment van schrijven overgenomen van de website van Cupra. De Cupra Born is niet verkrijgbaar in de VS.

Net als andere EV's is de Cupra Born uitgerust met de nieuwste rijtechnologie en slimme functies, terwijl hij is ontworpen met rijcomfort in gedachten. De Cupra Born heeft van binnen en van buiten een sportief design, met 20-inch Aero-wielen, dynamische LED-verlichting, een ergonomisch stuurwiel en stoelen van gerecycled materiaal.

De rijervaring staat centraal bij de Cupra Born, met een nieuw niveau van comfort en connectiviteit. De Born wordt geleverd met een nieuw infotainmentsysteem en een 12-inch middenscherm, naast de My CUPRA-app waarmee bestuurders hun auto op afstand kunnen bedienen met één druk op de knop.

Tot slot is de Cupra Born uitgerust met een reeks rijhulpsystemen die het rijcomfort en de veiligheid verbeteren, zoals semi-autonome cruise control, 360-gradencamera's en software voor botsingshulp.

De afmetingen en het gewicht van de Cupra Born variëren per model. Alle versies van de Cupra Born hebben een lengte van 4.322 mm, een breedte van 1.809 mm (2.070 mm met spiegels) en een hoogte van 1.540 mm. De Cupra Born heeft een laadvolume van 385 L.

De 58 kWh-modellen van de Cupra Born hebben een bruto voertuiggewicht (GVWR) van 2.260 kg, waarbij de Cupra Born 150 kW - 58 kWh een maximaal laadvermogen heeft van 524 kg en de Cupra Born 170 kW - 58 kWh een maximaal laadvermogen van 511 kg. De Cupra Born 170 kW - 77 kWh heeft een GVWR van 2.300 kg en een maximaal laadvermogen van 425 kg.

De kosten voor het opladen van de Cupra Born zijn afhankelijk van het model, de accucapaciteit en het type laadstation dat gebruikt wordt. Thuis opladen is bijna altijd het goedkoopst, terwijl DC-snelladen de duurste (maar snelste) manier is om de Cupra Born op te laden. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de geschatte laadkosten.

Laadstation type (rechts)

Cupra Born model (onder)

Thuis (AC)

Kosten per kWh: $0.15

Publiek (AC)

Kosten per kWh: $0.35 + $1 aansluitkosten

Snel (DC)

Kosten per kWh: $0.60 + $2 aansluitkosten

Cupra Born 58 kWh

$8.70

$21.30

$36.80

Cupra Born 77 kWh

$11.55

$27.95

$48.20


Belangrijk: De kosten zijn schattingen op basis van onze ervaring en vertegenwoordigen niet de werkelijke situatie. Prijzen geven de kosten weer om van nul tot 100 procent SoC op te laden.