Kan ik mijn laadkosten factureren of declareren?

Jazeker, je kan een automatische facturatie en declaratie instellen voor alle laadkosten van je elektrische auto. Zo werkt het.

Kan ik mijn laadkosten factureren of declareren?

Jazeker, je kan een automatische facturatie en declaratie instellen voor alle laadkosten van je elektrische auto. Zo werkt het.

De verrekening van laadkosten is een belangrijk aspect van elektrisch rijden. In de meeste landen hebben elektrische bestuurders een lease auto of een auto van het bedrijf. In zulke situaties schieten wij te hulp. Bij EVBox kan je als werkgever en/of werknemer een automatische verrekening van alle laadtransacties instellen. Deze service zit standaard inbegrepen bij alle abonnementen op ons laadbeheersysteem BackOffice en Hey by EVBox. De automatische verrekening kan worden gebruikt in de volgende situaties:

Thuis laden
Je wil het laadverbruik thuis verrekenen bij je werkgever. Dit doe je door je laadpas en laadstation te registreren onder de naam van de werkgever. Als je laadstation en laadpas geregistreerd onder zijn/haar naam staan, dan worden alle kosten automatisch verrekend bij de werkgever. Om je laadverbruik thuis vergoed te krijgen, zet je "Betaal aan" vóór je naam in je BackOffice-account. In dit geval versturen wij je werkgever een rekening met de stroomkosten van je laadstation thuis.

Laden in het openbaar
Heb je een bedrijfspand en wil je graag laadstation(s) openstellen voor openbaar gebruik? Kies dan voor een Business of Enterprise abonnement op de BackOffice. Met deze twee abonnementen kan je tarieven instellen voor het laadstation: starttarief, kWh-tarief en/of minutentarief. Deze tarieven wordt verrekend bij elke laadsessie. Je kunt het overzicht terugvinden in je BackOffice-account. De inkomsten van deze tarieven worden automatisch door ons aan jou of je bedrijf overgemaakt!

Let op: In België en Luxemburg is het niet toegestaan voor particulieren om winst te maken op energie / elektriciteit. Het instellen van tarieven is uitsluitend bestemd voor bedrijven die laadpalen willen openstellen aan werknemers, bezoekers en/of klanten.

Ben je meer visueel ingesteld? Wij leggen de verrekening nogmaals uit met deze video:


Meer hulp nodig?

Bekijk meer veelgestelde vragen

Heb je meer hulp nodig? Laat het ons hier weten.