Over ons

Onze missie is om duurzame mobiliteit in de hoogste versnelling te zetten. Dit doen wij door elke elektrische auto te voorzien van de beste laadoplossing.

Over ons

Onze missie is om duurzame mobiliteit in de hoogste versnelling te zetten. Dit doen wij door elke elektrische auto te voorzien van de beste laadoplossing.

+125K laadpunten wereldwijd geïnstalleerd

+70 landen met EVBox

+2000 snellaadpunten in de wereld

700K laadtransacties van het EVBox netwerk

Ons verhaal

EVBox is opgericht in 2010. Op dat moment waren elektrische voertuigen een uitzondering en laadpalen bijna niet aanwezig. Maar ons idee was helder: een alles-in-één laadoplossing die eenvoudig aangepast kon worden aan alle toekomstige technologische ontwikkelingen.

En dat is gelukt. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de internationale marktleider op het gebied van laadpalen en aanvullende diensten voor elektrische auto’s.

In 2017 werden wij overgekocht door ENGIE Digital, een platform dat is opgericht door de energieleverancier ENGIE om innovatieve bedrijven te faciliteren. In 2018 namen wij de Franse branchegenoot EVTronic over. Hiermeer groeide ons Europese laadnetwerk met 700 snellaadstations.

Vandaag bieden wij meer dan 60.000 actieve laadpunten in ruim 45 landen, voor zowel particulieren en bedrijven, als dienstverleners. Ook zijn we de hoofdleverancier voor de laadinfrastructuur in de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

One Charger One Tree

Het One Charger One Tree-initiatief is tot leven gebracht om onze mijlpaal te vieren van de introductie van 100.000 oplaadpunten wereldwijd sinds november 2019. Voor elk nieuw geplaatst oplaadpunt planten we één boom. Help ons op onze reis naar een emissievrije toekomst en start vandaag nog uw eigen boominitiatief!

Onze cultuur

Met veel energie werkt de hele EVBox-familie elke dag aan de groei en het succes van EVBox. Wij zijn begonnen met een team van vijf in Nederland en inmiddels uitgegroeid tot meer dan 100 medewerkers, verspreid over acht kantoren in de USA, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Spanje, België en Nederland. De EVBox-familie bestaat dus uit mensen met veel verschillende levensstijlen en meningen. Over één ding zijn we het allemaal eens: onze missie is om duurzame mobiliteit in de hoogste versnelling te zetten. En als snel groeiende scale-up in de clean-tech industrie zijn we al goed op weg, vinden we. Doe met ons mee!Duurzaamheid

Duurzame kantoren

Het hoofdkantoor van EVBox draait volledig op groene stroom. We sorteren ons afval, we printen dubbelzijdig en binnenkort gaan we ook zonne-energie gebruiken. Alle lampen in onze kantoren zijn LED.

Bespaar 1,1 miljoen liter benzine per jaar

Onze laadpunten laden gemiddeld 3,2 miljoen kWh per jaar. Dit betekent dat we zo’n 1,1 miljoen liter benzine per jaar besparen.

Duurzaam transportproces

EVBox produceert op lokaal niveau vanuit Nederland en in de USA. Door lange-afstandscontainerschepen te elimineren uit ons transportproces, besparen we brandstof en 74 ton aan CO2-emissie.

Partners

EVBox werkt samen met partners die belangrijke spelers zijn op het gebied van energiebeheer, fleet- en leasemanagement, transport, e-mobility advies en overheidsinstanties. Heel divers dus. Op deze manier kunnen we de beste laadinfrastructuur bieden voor steden, bedrijven en inwoners. Wij bieden voordelen aan onze dealers, distributeurs, totaalaanbieders, resellers en installateurs. Van speciale kortingen tot netwerkevenementen en hands-on trainingen; wij zorgen ervoor dat elk partnerschap een win-win relatie is.

Partners