Product

Laadpalen voor bedrijven en woningen

Verken ons assortiment aan laadoplossingen voor elektrische auto's en zet de volgende stap richting een fossielvrije toekomst van mobiliteit.

Laadstations voor bedrijven (AC)

EVBox Liviqo
Nieuw

EVBox Liviqo

De volgende generatie zorgeloos laden voor bedrijven

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Kantoren / Retail en horeca / Parkeerbeheer / Wagenparken
EVBox BusinessLine

EVBox BusinessLine

Onze bestverkochte laadpaal voor bedrijven

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Kantoren / Retail en horeca / Parkeerbeheer / Wagenparken

Laadstations voor bedrijven (DC)

EVBox Troniq High Power
Nieuw

EVBox Troniq High Power

Ons meest krachtige laadstation ooit

  • Tot 400 kW
  • Tankstations / CPO's
EVBox Troniq Modular

EVBox Troniq Modular

Het krachtige laadstation dat meegroeit met jouw bedrijf

  • 90 kW tot 240 kW
  • Retail en horeca / Parkeerbeheer / Tankstations

Laadstations voor thuis (AC)

EVBox Livo laadstation
Nieuw

EVBox Livo 2

Topklasse thuislader, nu met verbeterde mogelijkheden voor opladen met zonne-energie

  • 7.4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Residentieel
EVBox Livo laadstation

EVBox Livo

Thuislader die klaar is voor de toekomst

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Residentieel

Vertrouwd door 20.000+ klanten

Unilever
Engie
Rexel
The Mobility House

Laadbeheer maakt het eenvoudig

Met EVBox Everon kun je het laden van de elektrische auto volgen, beheren en optimaliseren en extra inkomsten genereren. Dat allemaal vanaf één plek.

  • Bepaal je eigen tarieven
  • Gemakkelijke geldstromen
  • Inzichten in opladen waar je iets aan hebt
Zakelijk laden (AC)

Laadoplossingen voor bedrijven

Of je nu een winkel, hotel, kantoor of andere commerciële locatie beheert, kan het aanbieden van laadpalen helpen jou om loyale klanten aan te trekken, omzet genereren en een concurrentievoordeel te behalen voor de komende jaren.

  • Verhoog je bezettingsgraad en trek nieuwe klanten aan
  • Ontvang extra inkomsten
  • Behaal jouw duurzaamheidsdoelen
Snelladers (DC)

Laadpalen voor openbare locaties

Snelladers kunnen binnen een paar minuten een elektrische auto laden. Daarom zijn ze ideaal voor locaties onderweg zoals tankstations en rustplaatsen langs de snelweg. Hierdoor hebben je bezoekers genoeg tijd om jouw locatie te bezoeken en meer geld uit te geven tijdens het wachten.

  • Trek waardevolle klanten aan die meer geld uitgeven
  • Wees de eerste en vergroot jouw merkloyaliteit
  • Maak jouw bedrijf toekomstbestendig
Laadpalen voor thuis (AC)

Laadpalen voor woningen en appartementen

Breng het laden van elektrische auto's op cruise control met een gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke thuislaadstation. Bedien jouw laadstation via jouw smartphone en maak gebruik van slimme laadfuncties om het energieverbruik te optimaliseren

  • Handig en gemakkelijk te gebruiken
  • Veilig en sneller dan een gewone connector
  • Bespaar kosten door te laden tijdens daluren

Veelgestelde vragen

De twee soorten laadpalen voor elektrische auto's zijn AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom). Het belangrijkste verschil tussen de twee is of de omvorming van wisselstroom, van het elektriciteitsnet, in gelijkstroom, dat nodig is voor het laden van de accu’s van elektrische auto's, binnen óf buiten de auto gebeurt.

AC-laadpalen zijn de meest voorkomende soort laadpalen. Tijdens het laden met een AC-laadpaal, vindt de omvorming van wisselstroom in gelijkstroom plaats binnen de ingebouwde omvormer van de auto. Gezien de beperkte ruimte in een auto is de grootte van de ingebouwde omvormer ook beperkt. Dit betekent dat het maximale laadvermogen van een ingebouwde omvormer tussen de 1,9 kW en 43 kW ligt.

Snelladers zetten wisselstroom zelf om in gelijkstroom, dus buiten de auto. Door de omvorming buiten de elektrische auto te laten plaatsvinden, kunnen snelladers veel sneller opladen: tot wel 350 kW.

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over het verschil tussen wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC).

De stroom van het elektriciteitsnet is van nature wisselstroom (AC). De elektrische stroom van een accu is van nature gelijkstroom (DC). Om een elektrische auto op te laden moet de stroom daarom worden omgezet van wisselstroom in gelijkstroom.

Wanneer een elektrische auto wordt aangesloten op een AC-laadpaal wordt de stroom van het elektriciteitsnet met behulp van de laadkabel en de connector, aan de kant van de auto, geleverd. De AC/DC-omvormer, die in de elektrische auto is ingebouwd, zet wisselstroom om in gelijkstroom, dat nodig is voor het opladen van de accu.

Vanwege de beperkte ruimte in een auto, zijn de grootte en het gewicht van de ingebouwde omvormer beperkt. Ingebouwde laders hebben daarom doorgaans een vermogen tussen de 1,9 kW en 43 kW.

Om het laadvermogen verder op te schroeven, moet de AC/DC-omvormer in een laadpaal buiten de auto worden geplaatst. Dit wordt ook wel DC-laden genoemd. Gelijkstroom wordt dan rechtstreeks aan de auto geleverd via een DC-connector. Zonder deze beperking voor grootte of gewicht kan de laadpaal, met omvormer buiten de auto, tot wel 350 kW leveren.

Net als stopcontacten hebben laadpalen verschillende stekkers en connectoren, afhankelijk van het automerk en het land waar je laadt. Gelukkig hanteren de meeste landen dezelfde standaarden:

AC-standaarden

Voor Amerikaanse en de meeste Aziatische auto's zijn Type 1-connectoren de standaard. Deze éénfasige stekkers kunnen maximaal 7,4 kW aan vermogen leveren.

Voor Europese auto's is de Type 2-connector de standaard. Deze driefasige stekker kan maximaal 22 kW leveren voor thuisladen en maximaal 43 kW voor publiek laden.

Een uitzondering hierop is Tesla. In de VS hebben alle Tesla-modellen een specifiek type connector. In Europa hebben alle Tesla-modellen een Type 2-connector.

DC-standaarden

De Combined Charging System- oftewel CCS-connector is standaard voor Europese (CCS2) en Noord-Amerikaanse (CCS1) autofabrikanten. Deze stekker ondersteunt zowel AC- als DC-laden en kan maximaal 350 kW aan vermogen leveren.

Het Japanse CHAdeMO kan maximaal 100 kW laden en kan ook bidirectioneel laden. Op dit moment is Azië toonaangevend in het produceren van elektrische auto's met CHAdeMO-connectoren. CHAdeMO-connectoren zijn ook in Europa te vinden, maar ze worden sinds 2018 geleidelijk afgeschaft, omdat de technologie nog niet helemaal af is.

GB/T is de Chinese standaard voor het laden van accu’s van elektrische auto's. Momenteel leveren GB/T-connectoren maximaal 237,5 kW, maar China is bezig een nieuwe versie te ontwikkelen die tot wel 900 kW kan leveren.

Opmerking: indien jouw laadpaal een vaste kabel heeft, moet je ervoor zorgen dat die kabel in de connector van jouw auto past. Als je je bijvoorbeeld in Europa bevindt, maar in een Aziatische Nissan LEAF rijdt, heb je een kabel nodig die de Type 2-stekker van de laadpaal kan koppelen met het Type 1-stopcontact van je elektrische auto.

Alle EVBox-laadpalen zijn geschikt voor elke elektrische auto met de standaardconnectoren van Type 1 (SAE J1772) of Type 2 (IEC). Omdat deze connectoren in de meeste landen de norm zijn, kun je EVBox-laadpalen met een gerust hart gebruiken voor het laden van jouw elektrische auto.

EVBox-snelladers zijn standaard verkrijgbaar met CCS- en CHAdeMO-connectoren, waardoor ze geschikt zijn voor de meeste elektrische auto's op de markt.

Wi je meer weten? Lees dan deze blog waarin DC-laden verder onder de loep wordt genomen.

Laadpalen voor thuis zijn compact, onopvallend en bieden een soepele laadervaring voor particuliere gebruikers. 

Commerciële laadpalen zijn ontwikkeld voor een lange levensduur. Ze zijn weer- en schokbestendig en altijd in bedrijf. Daarnaast zorgt load balancing ervoor dat meerdere laadpalen op één (commerciële) locatie onderling communiceren. Bovendien kunnen veel bestuurders van elektrische auto's door middel van roaming bij jouw laadpalen laden, ongeacht of ze via online kaarten en apps van andere partijen bij jou terechtkomen.

De installatiekosten van een laadpaal hangen af van het type laadpaal en de infrastructuur op de betreffende locatie. Particuliere laadpalen hebben een lagere aanschafwaarde en zijn goedkoper om te installeren. Commerciële laadpalen en snelladers, daarentegen, zijn duurder.

Laadpalen worden geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs die doorgaans een vast bedrag of een uurtarief in rekening brengen. Daarnaast moet je, afhankelijk van de locatie van jouw laadpalen, rekening houden met de kosten van een mogelijke uitbreiding van het elektriciteitsnet, optionele muurbevestigingen en bedrading. Over het algemeen zijn installaties bij woningen het goedkoopst en commerciële installaties duurder.

Hoelang het duurt om een elektrische auto op te laden, hangt af van de grootte van de accu van de auto en de laadsnelheid van de laadpaal. 

Snelladers zijn de snelste manier om een elektrische auto op te laden. In slechts vijftien minuten tot één uur kan een snellader met 50 kW tot 350 kW een actieradius leveren tussen de 200 en 500 km. 

Particuliere of commerciële AC-laadpalen met een vermogen tussen 7 kW en 22 kW doen er ongeveer vier tot acht uur over om een lege elektrische auto volledig op te laden. In plaats van te wachten totdat de accu helemaal leeg is, kiezen veel bestuurders ervoor om hun auto overal op te laden waar ze parkeren. Dit maakt AC-laadpalen tot een praktische keuze voor zowel bedrijven als de bestuurders zelf.

Begin vandaag jouw laadervaring met EVBox