Select your location to see tailored content for your region

North America

Antwerp-Tax

Antwerp-Tax, pionier in de elektrificatie van hun vloot

Antwerp-Tax neemt samen met EVBox en Mercedes-Benz de leiding in een elektrische taxi-revolutie.

Antwerp-Tax gaat over naar duurzame mobiliteit

Het Antwerpse taxibedrijf, Antwerp-Tax heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld wat betreft nieuwe manieren van mobiliteit te implementeren en is nu het eerste Antwerpse taxibedrijf dat met zijn vloot overschakelt op elektrische hybride wagens met behulp van EVBox en Mercedes-Benz.

Toekomstbestendig

Antwerp-Tax heeft 18 EVBox-laadpunten geïnstalleerd op locatie. Hiermee kan het wagenpark, bestaande uit de plug-in hybride Mercedes E300de efficiënt en snel worden opgeladen. Koen van Oorschot, Directeur Antwerp-Tax, licht toe:

“Als taxibedrijf proberen we altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We willen voorlopen op (aankomende) wetgeving en ervaring opdoen met elektrische auto’s. EVBox heeft ons hierbij goed geholpen met het juiste advies, eerlijke prijzen en goede kwaliteit. De keuze was daarom ook snel gemaakt.”

18

laadpunten

1000

gr CO2 bespaard

563

elektrische ritten

Elektrificatie van Antwerpen

Het aanmoedigen van bedrijven zoals Antwerp-Tax om te investeren in elektrische mobiliteit is ook een hoge prioriteit voor Antwerpen als stad. Koen Kennis, Schepen voor o.a. Mobiliteit bij Antwerpen, bevestigt:

“Antwerpen is hard aan het werk om nog duurzamer te worden en mobiliteit speelt daarbij een grote rol. Antwerp-Tax is een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven zelf ook eenvoudig kunnen bijdragen aan dit doel. De transitie naar elektrisch vervoer is goed voor hun klanten, maar ook goed voor onze stad.”

Wil je meer weten over laden op je werkplek?

Ontdek alles wat je moet weten voordat je EV-laders installeert op je werkplek door onze volledige gids over opladen op de werkplek te lezen. Of bekijk onze oplossingen voor laden op de werkplek in meer detail.