Select your location to see tailored content for your region

North America

Veelgestelde vragen

Wat is de laadtijd van een Tesla Model S?

Hoelang het duurt om een Tesla Model S op te laden, hangt af van het type laadpaal waar je oplaadt. Bij een AC-laadpaal kan de Tesla Model S opladen met een maximaal vermogen van 17 kW. Dit betekent dat het ongeveer 7 uur duurt om van 0 naar 100 procent op te laden. Terwijl het opladen aan een DC-snellader van 10 tot 80 procent ongeveer 30 minuten zou moeten duren, dankzij het maximale laadvermogen van 250 kW.

Hoe vind je een Tesla Supercharger?

De Tesla Supercharger is een snellader voor elektrische auto’s die eigendom zijn van en beheerd worden door Tesla zelf. Deze laadpalen zijn exclusief beschikbaar voor Tesla-eigenaren en kunnen laden met een maximale snelheid van 250 kW.

Als je een Tesla bezit, zoals de Tesla Model S, kun je het gemakkelijkst een Supercharger vinden door de Tesla-app of het navigatiesysteem in de auto te gebruiken. Tesla's navigatiesysteem routeert indien nodig automatisch via Superchargers, en om te voorkomen dat ze allemaal in gebruik zijn, kan het je vertellen of er plaatsen beschikbaar zijn of niet.

Hoe ver kan de Tesla Model S rijden op één lading?

De Tesla Model S is momenteel verkrijgbaar in twee verschillende modellen, de Long Range en de Plaid, beide met verschillende actieradiussen:

  • De Model S Long Range heeft een actieradius van 652 km*
  • De Model S Plaid heeft een actieradius van 628 km*

*Deze schattingen zijn gebaseerd op WLTP-classificaties en de werkelijke actieradius kan variëren op basis van factoren zoals snelheid, weersomstandigheden en hoogteverschillen.

Wat kost een Tesla Model S?

Afhankelijk van de versie van Tesla Model S die je kiest en je locatie of dealer, varieert de startprijs tussen $99.990 en $135.990* in de Verenigde Staten, €115.000 en €150.000** in Europa, en £90.000 en £120.000** in het Verenigd Koninkrijk.

*Prijzen zijn afkomstig van Tesla.
**De prijzen zijn afkomstig uit de EV Database.

Wat zijn de kenmerken van de Tesla Model S?

Een van de vele redenen waarom mensen een elektrische auto willen kopen, is om functies te ervaren die normaal gesproken niet te vinden zijn in traditionele benzine- of dieselauto’s. Van deze nieuwe elektrische auto's is de Tesla Model S geen uitzondering.

De meest geavanceerde functie die je in de Tesla Model S kunt vinden is Autopilot, waarmee je bijna volledig automatisch kunt rijden. Met Autopilot kan jouw auto automatisch sturen, accelereren en remmen, van rijstrook wisselen zonder enige tussenkomst, snelwegen navigeren, mogelijke botsingen vermijden en zelfs op verzoek naar jouw locatie rijden.

Enkele van de andere kenmerken die de Tesla Model S op zijn website benadrukt, zijn de ongelooflijke 0-100 km/u-tijd van 2,1 seconden, wat ze het 'interieur van de toekomst' noemen, met een dooiervormig stuur, een 17-inch touchscreen-bedieningscentrum met de mogelijkheid om games van consolekwaliteit te spelen, films te kijken en meerdere draadloze oplaadpads voor je smartphone(s).

Hoe groot is de Tesla Model S?

Gecategoriseerd als een luxe sedan met vijf zitplaatsen, meet de Tesla Model S 4.970 mm lang, 1.964 mm breed en 1.445 mm hoog. Het laadvermogen van de Tesla Model S is 793 liter.

Hoeveel moet ik betalen om de Tesla Model S op te laden?

Aan welke laadpaal je oplaadt, heeft een grote invloed op de prijs die je betaalt om jouw Tesla Model S op te laden, of het nu een thuislader, openbare oplader of DC-snellader is. De onderstaande tabel laat zien hoeveel je kunt verwachten te betalen voor het opladen van jouw Tesla Model S bij elke laadpaal.

Type laadpaal (rechts)

Tesla Model X-versie (hieronder)

Thuis (AC)

kosten per kWh: €0,37

Openbaar (AC)

kosten per kWh: €0,41

Snel (DC)

kosten per kWh: €0,60

Long Range & Plaid

(100 kWh)

€37,00

€41,00

€60,00

Belangrijk: Bovenstaande tarieven zijn schattingen en geven niet de werkelijke situatie weer. De bedragen reflecteren de kosten van het opladen van een accu van 0 tot 100 procent voor wisselstroom (AC) en van 10 tot 80 procent voor gelijkstroom (DC).
Let op: Houd rekening met extra kosten, zoals een start- of tijdtarief en eventuele abonnementskosten.

Wat is de topsnelheid en 0 tot 100 km/u van de Tesla Model S?

De Tesla Model S Long Range heeft een topsnelheid van 250 km/u en een tijd van 0 tot 100 km/u van 3,2 seconden, terwijl de Tesla Model S Plaid een topsnelheid heeft van 322 km/u en een zeer indrukwekkende tijd van 0 tot 100 km/u van 2,1 seconden.