Select your location to see tailored content for your region

North America

Kuwait Petroleum International

De alles-in-één-laadoplossing van Q8

Q8, moederbedrijf van Q8 electric in België en Tango electric in Nederland, is een van ‘s werelds grootste energieconglomeraten en zet stevig in op alles-in-één-laadoplossingen voor bedrijven.

Q8 zet in op elektrisch aanbod voor bedrijven

Q8 is volop in transitie van petroleumspeler naar duurzame mobiliteitsspeler. Het energieconglomeraat breidt zijn aanbod aan brandstoffen daarom voortdurend uit: van CNG en HVO100 tot elektrische laadoplossingen. Voornamelijk de zakelijke markt toont interesse in deze duurzamere alternatieven. Om die reden lanceerde Q8 in 2020 dochterondernemingen Q8 electric en Tango electric, waarmee het laadpalen uitbaat aan tankstations, maar deze ook op bedrijventerreinen en bij werknemers thuis installeert. Dit aanbod voor bedrijven is een speerpunt in de elektrificatie van Q8. Geert de Mil, E-mobility Manager van Q8, legt uit:

"Bedrijven zijn massaal hun wagenpark aan het vergroenen en willen hierbij op een professionele manier ondersteund en ontzorgd worden. We zijn dan ook blij dat we hen, dankzij dit partnership met EVBox, kunnen helpen met een totaalpakket waarbij alles van A tot Z wordt verzorgd. Daarnaast blijven we ook volop het laadnetwerk uitbreiden dat via onze laadpas en app beschikbaar is in de Benelux én andere Europese landen."

1983

oprichting

92.000+

laadpunten in Benelux-netwerk

2021

start samenwerking

Een totaalpakket voor elektrische wagenparken

Q8 wil de overgang naar elektrisch rijden voor ondernemingen met een bedrijfswagenpark zo soepel mogelijk laten verlopen met de introductie van een nieuw, elektrisch totaalaanbod. Alles, van installatie tot service achteraf, wordt hierbij door Q8 electric of Tango electric verzorgd. EVBox levert hiervoor de laadpalen en expertise om het aanbod en netwerk verder uit te breiden. De laadpas van Q8 electric en Tango electric geeft bovendien toegang tot 99% van alle laadpalen in de Benelux.

Met dit totaalpakket kunnen werknemers hun elektrische bedrijfswagen zowel op kantoor met de EVBox BusinessLine-laadpaal als thuis met de EVBox Elvi laden. Daarnaast kunnen ze met behulp van de eerdergenoemde laadpassen gebruikmaken van het groeiende, publieke netwerk van ruim 92.000 laadpunten in de Benelux, waaronder ook EVBox-laadpunten. Daniël Geerts, Regional Director Benelux bij EVBox, voegt daaraan toe:

"We zijn trots op deze samenwerking met Q8, die hen in staat stelt hun klanten in de Benelux slimme en schaalbare laadoplossingen te bieden voor thuis en op kantoor. Het is mooi om te zien dat een bedrijf als Q8 zich volledig inzet voor een duurzame toekomst. Met gedeelde ambitie hopen we ze de komende jaren met onze uitgebreide ervaring in de markt te blijven ondersteunen."

Met ondersteuning van EVBox wordt de zakelijke Q8- en Tango-klant een totaalpakket van laadpalen, installatie, service en laadpassen geboden voor de naadloze overgang naar een elektrisch wagenpark. Dit aanbod wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Wil je meer weten over laden op je werkplek?

Ontdek alles wat je moet weten voordat je EV-laders installeert op je werkplek door onze volledige gids over opladen op de werkplek te lezen. Of bekijk onze oplossingen voor laden op de werkplek in meer detail.