Select your location to see tailored content for your region

North America

Lucid Air Laadspecificaties

Ontdek de specificaties van de Lucid Air, inclusief bereik, laadtijd, prijs en het ideale laadstation.

Lucid Air Grand Touring

De Lucid Air is de eerste volwaardige productieauto van Lucid Motor. Het is een luxueuze en krachtige elektrische sedan met een ongelooflijke actieradius en een indrukwekkend snelle acceleratie, verkrijgbaar in meerdere uitrustingsniveaus.

Autospecificaties

Accucapaciteit:

114 kWh

Actieradius:

839 km

Prijs vanaf:

€ 132.000

Energieverbruik:

149 Wh/km

zitplaatsen

5

Ondersteuning voor snel laden

Ja

*Specificaties kunnen variëren afhankelijk van de geselecteerde modelversie. Bezoek EV-database voor een volledig overzicht van modellen en specificaties.

CCS charging plug for AC charging

AC laden

Laadpoort

Type 2

Max. AC uitgangsvermogen

22 kW

Laadtijd

6h

CCS charging plug for DC charging

DC laden

Laadpoort

CCS

Max. AC uitgangsvermogen

300 kW

Laadtijd

33m

Thuisladen (AC) voor een Lucid Air

Laadtype

Tijd (leeg naar vol)

Bereik per uur laden

Aanbeveling

Laadtype

1-fase 10A (2.3 kW)

Tijd (leeg naar vol)

57h 30m

Bereik per uur laden

15 km/h

Aanbeveling

Deze laadmethode is alleen voor noodgevallen.

Laadtype

1-fase 16A (3.7 kW)

Tijd (leeg naar vol)

35h 45m

Bereik per uur laden

23 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal duurt langer om deze auto volledig op te laden.

Laadtype

1-fase 32A (7.4 kW)

Tijd (leeg naar vol)

18h

Bereik per uur laden

47 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal duurt langer om deze auto volledig op te laden.

Laadtype

3-fase 16A (11 kW)

Tijd (leeg naar vol)

12h

Bereik per uur laden

70 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal duurt langer om deze auto volledig op te laden.

Laadtype

3-fase 32A (22 kW)

Tijd (leeg naar vol)

6h

Bereik per uur laden

140 km/h

Aanbeveling

Deze laadpaal is de beste keuze voor deze auto!

Deze laadpaal stelt u in staat om deze auto op te laden met de maximale mogelijke laadsnelheid.

Onze aanbeveling voor thuislaadpalen

EVBox Livo
New

EVBox Livo

Thuislader die klaar is voor de toekomst

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Laadpalen voor thuis
EVBox Elvi

EVBox Elvi

Veelzijdig thuis laden voor elektrische privé en lease auto's

  • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
  • Laadpalen voor thuis / bedrijfsauto's

Alles wat je moet weten over het opladen van EV's

Lees onze gids en ontdek wat je moet weten over het opladen van elektrische voertuigen voordat je een elektrische auto koopt.

FAQs

De oplaadtijd van de Lucid Air varieert afhankelijk van het model, de batterijcapaciteit en het type laadstation dat je gebruikt. Er zijn 5 modellen van de Lucid Air in 4 batterijconfiguraties: De Lucid Air Pure AWD heeft een 88 kWh bruikbare accu, de Lucid Air Touring heeft een 92 kWh bruikbare accucapaciteit, de Lucid Air Grand Touring heeft een 112 kWh bruikbare accucapaciteit en de Lucid Air Dream Editions P en R hebben een 118 kWh accucapaciteit.

Bij gebruik van een standaard AC-laadstation hebben alle modellen van de Lucid Air een maximale laadcapaciteit van 22 kilowatt (kW), wat betekent dat het ongeveer 4 uur en 26 minuten duurt om de Lucid Air Pure op te laden, 4 uur en 38 minuten om de Lucid Air Touring op te laden, 5 uur en 39 minuten om de Lucid Air Grand Touring op te laden en 5 uur en 57 minuten om de Lucid Air Dream Editions P en R van 0 tot 100 procent op te laden.

Met een DC snellaadstation hebben de Lucid Air Pure en Touring modellen een maximale laadcapaciteit van 200 kW, wat betekent dat het ongeveer 25 minuten duurt om de Lucid Air Pure op te laden en 26 minuten om de Lucid Air Touring van 10 tot 80 procent op te laden. De Lucid Air Grand Touring en Dream Editions hebben een maximale oplaadcapaciteit van 300 kW, wat betekent dat het ongeveer 22 minuten duurt om de Lucid Air Grand Touring op te laden en 23 minuten om de Lucid Air Dream van 10 tot 80 procent op te laden.

Er zijn een paar manieren om de 2023 Lucid Air op te laden, afhankelijk van je situatie en behoeften. De handigste (en goedkoopste) manier om op te laden is via een EV-laadstation voor thuis - met deze methode kun je je auto aansluiten als je thuiskomt en de dag beginnen met een volledig opgeladen accu.

Natuurlijk heb je thuis misschien geen toegang tot een EV-laadstation, dus er zijn genoeg andere manieren om de Lucid Air op te laden. Openbare EV-laders zijn te vinden op verschillende alledaagse locaties, variërend van winkels, restaurants, parkeergarages en kantoren. Daarnaast zijn er ook DC-snellaadstations waarmee je je batterij in minder dan een uur kunt opladen. Deze laadstations zijn meestal te vinden bij tankstations en langs grote wegen en snelwegen.

De actieradius van de Lucid Air verschilt per model:

  • De Lucid Air Pure AWD heeft een actieradius van 660 km*
  • De Lucid Air Touring heeft een actieradius van 648 km*
  • De Lucid Air Grand Touring heeft een actieradius van 783 km*
  • De Lucid Air Dream Edition P heeft een actieradius van 799 km*
  • De Lucid Air Dream Edition R heeft een actieradius van 828 km*

* Deze schattingen zijn gebaseerd op de WLTP-classificaties en de werkelijke actieradius kan variëren op basis van factoren zoals snelheid, weersomstandigheden en hoogteverschillen.

De prijs van de Lucid Air varieert afhankelijk van het model, de dealer en je locatie. De vanafprijzen variëren van $82,400 en $169,000* in de VS en €115,000 and €222,000* in de EU. 

* De prijzen zijn op het moment van schrijven afkomstig van Lucid’s website. De Lucid Air is op het moment van schrijven nog niet verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk.

De Lucid Air is een sterke concurrent voor de meest luxueuze en high-tech elektrische auto op de weg, en de kenmerken weerspiegelen die claim. De specificaties van de 2023 Lucid Air omvatten een 34-inch cockpitpaneel van zwevend glas dat voertuiginformatie weergeeft en een uitschuifbaar scherm in de middenconsole, waarmee de functies van de auto nauwkeuriger kunnen worden bediend.

En de technologie in de Lucid Air houdt niet op bij het verlaten van de auto. Met de Lucid-app kunnen bestuurders hun auto beheren waar ze ook zijn en kan de Lucid Air herkennen wanneer bestuurders de auto naderen en deze automatisch ontgrendelen. Bovendien past de ingebouwde gezichtsherkenningstechnologie in de bestuurdersstoel de instellingen van de auto automatisch aan de voorkeuren van de bestuurder aan.

De 2023 Lucid Air ondersteunt ook verschillende innovatieve oplaadfuncties, waaronder een 900 V-architectuur om snelladen met hoog vermogen mogelijk te maken en ondersteuning voor bidirectioneel opladen, waardoor de Lucid Air kan fungeren als een accu voor je huis en andere vehicle-to-home (V2H)-toepassingen.

De luxe die de Lucid Air kenmerkt, is ook terug te vinden in het ontwerp en het interieur. Het interieur van de Lucid Air maximaliseert de beschikbare ruimte en maakt gebruik van duurzame materialen om een comfortabele, luxueuze omgeving te creëren voor zowel bestuurders als passagiers. Van het koolstofneutrale leer op de stoelen tot het 100% gerecyclede garen en duurzaam geoogst hout op het dashboard, het Lucid Air interieur is ontworpen met de impact op de planeet in gedachten.

Het premium gevoel van het Lucid Air interieur gaat verder met de beenruimte op de achterbank, die de beste in zijn segment is, en het indrukwekkende glazen schuifdak, dat een prachtig uitzicht biedt vanaf elke plek in de auto.

De afmetingen en het gewicht van de Lucid Air vallen binnen het typische bereik van een vierdeurs sedan. Zowel de Grand Touring als de Dream Edition versie van de Lucid Air hebben een lengte van 4.975 mm, een breedte van 1.939 mm (2.198 mm inclusief spiegels) en een hoogte van 1.410 mm. De Lucid Air heeft een laadvolume van 456 liter.

De Lucid Air heeft een bruto voertuiggewicht (GVWR) van 2.850 kg en een maximaal laadvermogen van 490 kg.

Op het moment van schrijven heeft Lucid nog geen gegevens gepubliceerd over het gewicht en de afmetingen van de Pure en Touring modellen.

De 2023 Lucid Air oplaadprijs hangt af van het model, de batterijcapaciteit en het type oplaadstation dat je gebruikt. Thuis opladen is meestal het goedkoopst, terwijl DC-snelladen de snelste (maar meestal duurste) manier is om de Lucid Air op te laden. De onderstaande tabel geeft een idee van de geschatte oplaadkosten, afhankelijk van het soort opladen en het model.

Laadstation type (rechts) 

Lucid Air model (onder) 

Thuis (AC) 

Kosten per kWh: $0.15 

Openbaar (AC) 

Kosten per kWh: $0.35 + $1 aansluitkosten

Snelladen (DC) 

Kosten per kWh: $0.60 + $2 aansluitkosten

Lucid Air Pure

$13.20 

$31.80 

$54.80 

Lucid Air Touring 

$13.80 

$33.20 

$57.20 

Lucid Air Grand Touring 

$16.80 

$40.20 

$69.20 

Lucid Air Dream 

$17.70 

$42.30 

$72.80 


Belangrijk: De kosten zijn schattingen op basis van onze ervaring en vertegenwoordigen niet de werkelijke situatie. Prijzen geven de kosten weer om van nul tot 100 procent SoC op te laden.