icon_private-residential-black.svg THUIS LADEN

Laadpalen voor thuis

Met thuislaadpalen kun je jouw elektrische auto comfortabel vanuit je eigen huis of appartement opladen.

Laad je wagen op terwijl je slaapt

Ontdek alles over thuislaadpalen

icon_atom.svg

Ontworpen voor de 21e eeuw

Laad jouw elektrische auto op zodra je thuis komt, start een laadsessie via je smartphone of plan deze op een bepaald tijdstip, zodat jij 's ochtends klaar bent om te vertrekken.

icon_easy.svg

De eenvoudigste manier van laden

Thuislaadpalen zijn veilig, handig en gebruiksvriendelijk, waardoor jij jouw auto thuis gemakkelijk kunt opladen terwijl je je met andere zaken bezighoudt.

icon_lightbulb-plant.svg

Behaal jouw duurzaamheidsdoelen

Wees een rolmodel voor duurzaamheid in jouw wijk, verklein je ecologische voetafdruk en breng verandering teweeg met een laadpaal bij jou thuis.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto bij mij thuis?

Door een laadpaal te installeren bij jouw huis of appartement, kun je je elektrische auto opladen terwijl je eet, slaapt en met andere dingen bezig bent. Zonder inspanning zorg je ervoor dat jouw auto de volgende ochtend klaar is voor gebruik.

In het algemeen zijn er drie verschillende type laadpalen: level 1, level 2, en level 3. Level 2-laadpalen zijn veruit het meest geschikt voor woningen en appartementen, omdat ze aanzienlijk sneller opladen dan level 1-laadpalen en meestal geen dure uitbreidingen van het elektriciteitsnet vereisen zoals de level 3-snelladers.

Thuislaadpalen zijn vaak level 2-laadpalen en kunnen ergens tussen 3,7 en 22 kW aan vermogen leveren. Deze laadpalen dienen te worden aangesloten op de elektriciteitsvoorziening van je huis op één- of drie-fase(n). Met een level 2-laadpaal op maximaal vermogen laad je in één uur ongeveer 120 km* bereik bij.

Ter vergelijking: level 1-laadpalen, die je rechtstreeks in je stopcontact steekt, hebben een maximaal vermogen van 2,3 kW. Met een level 1-laadpaal kun je in één uur dus maximaal 20 km* laden.

Thuislaadpalen zijn ook voordeliger dan publieke laadpalen, omdat ze gebruik maken van goedkopere elektriciteit tijdens daluren of duurzame elektriciteit opgewekt door eigen energievoorzieningen, zoals zonnepanelen.

Bekijk onze EVBox Elvi om meer te leren over de specifieke kenmerken van een thuislaadpaal.

*Berekeningen zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 18 kWh per 100 km. Daadwerkelijk verbruik is afhankelijk van het voertuig, rijgedrag en de weersomstandigheden.

Hoe snel laadt een laadpaal voor thuis op?

Met een level 2-laadpaal voor woningen kunnen de meeste bestuurders hun elektrische auto 's nachts opladen en de volgende dag met een volle accu de weg weer op.

Level 2-laadpalen hebben een maximaal vermogen van 22 kW. Met 22 kW kan de laadpaal een Tesla Model 3 volledig opladen in ongeveer 3 uur en 45 minuten. Level 2-laadpalen zijn ideaal voor thuisgebruik, omdat ze een relatief hoog vermogen leveren zonder dat er dure uitbreidingen van het elektriciteitsnet nodig zijn, afhankelijk van desbetreffende locatie uiteraard.

Echter, spelen er meerdere factoren mee. De snelheid van thuislaadpalen varieert afhankelijk van het type laadpaal (één-fasig of drie-fasig, 16 A of 32 A), de capaciteit van de woning en het automodel. Om een beter inzicht te krijgen in de verschillende laadsnelheden van een level 2-laadpaal, volgt hier een overzicht van de laadtijden van een Tesla Model 3:

Level 2: 1-fase, 16A 3,7 kW 14u45m
Level 2: 1-fase, 32A 7,4 kW 7u20m
Level 2: 3-fase, 16A 11 kW 5u00m
Level 2: 3-fase, 32A 22 kW 3u45m

Naast het kiezen van het type laadpaal, hangt de snelheid waarmee je thuislaadpaal jouw elektrische auto oplaadt ook af van de hoeveelheid energie die je van het elektriciteitsnet kan afnemen. Sommige woningen zijn mogelijk niet voorzien om 22 kW wisselstroom te leveren, wat invloed heeft op de laadsnelheid.

Om de gewenste laadsnelheid te bereiken, kan het mogelijk zijn dat je jouw netaansluiting moet upgraden. Voordat je dat doet, is het belangrijk dat je weet waartoe jouw auto in staat is.

De elektrische auto is de doorslaggevende factor voor de laadsnelheid, vanwege de stroomomvorming die plaatsvindt in de auto. Aangezien de stroom van het elektriciteitsnet wisselstroom (AC) is en de accu van een elektrische auto oplaadt met gelijkstroom (DC), moet de stroom worden omgezet. Als de AC/DC-omvormer van een elektrische auto slechts een omvorming van 11 kW per uur toelaat, zal de elektrische auto er, ook al kan de laadpaal een vermogen van 22 kW leveren, twee keer zo lang over doen om op te laden.

Voor een Tesla Model 3 is een drie-fasige, 11 kW-laadpaal het meest geschikt vanwege de capaciteit van de omvormer (11 kW) en de accugrootte van de auto. De eigenaar van een Nissan Leaf kan beter kiezen voor een één-fasige, 32 A-laadpaal vanwege de capaciteit van de omvormer (6,6 kW) en relatief kleine accu. Het is belangrijk om hiervan een overzicht te hebben, zowel voor jouw huis als voor je auto, als je overweegt een laadpaal voor thuis te kopen.

Zijn thuislaadpalen geschikt voor alle elektrische auto's?

Het korte antwoord is: ja, thuislaadpalen werken in principe met alle soorten elektrische personenauto's.

Er zijn echter een paar variabelen. Of een bepaalde elektrische auto compatibel is met de specifieke thuislaadpaal hangt af van de connector van de auto, het type connector van de laadkabel (CHAdeMO of CCS2) en of de kabel van de laadpaal een vaste kabel is of niet.

Als je een laadpaal voor jouw huis of appartement wilt kopen, is deze specifiek afgestemd op je eigen elektrische auto. Sommige auto's laden dan langzamer op dezelfde laadpaal.

Hoe zit het met het thuis opladen van Tesla's?

Met elke level 2-laadpaal kun je jouw Tesla opladen, op voorwaarde dat je de juiste connector hebt voor de laadpaal. Hoewel Tesla ook een eigen laadpaal voor thuis aanbiedt, zijn Tesla's compatibel met veel andere laadpaalmerken via een CC2- of CHAdeMO-adapter.

Hoeveel kost het mij om mijn elektrische auto thuis op te laden?

De kosten voor het thuis laden van je elektrische auto hangt volledig af van jouw tarief per kilowattuur (kWh).

In de EU ligt de gemiddelde prijs per kWh rond €0,21. Binnen de EU lopen de elektriciteitskosten echter sterk uiteen. In Duitsland bijvoorbeeld loopt de prijs per kWh op tot gemiddeld zo'n €0,30. Bovendien variëren deze prijzen op bepaalde tijdstippen van de dag. Je zult hoogstwaarschijnlijk meer betalen om overdag te laden dan wanneer je dat midden in de nacht doet.

Maar wat betekent dit concreet voor jou? Als je een Nissan Leaf met een accu van 62 kWh volledig wilt opladen, betaal je ongeveer 13 euro voor een maximumbereik van 364 km. Als je een Tesla Model X met zijn grotere 95 kWh-accu wilt opladen, kost dat bijna 20 euro met een bereik van maximaal 625 km.

Om de prijs van het laden laag te houden, kun je jouw thuislaadpaal aansluiten op laadbeheersoftware. Laadbeheersoftware beschikt over slimme functionaliteiten, zoals autostart, het starten van een laadsessie tijdens voordeligere tijdstippen en het toepassen van dynamic load balancing, waarmee het energieverbruik tussen een laadpaal en andere apparaten op locatie met een hoog stroomverbruik veilig in balans wordt gebracht.

Op de lange termijn hangen de kosten om je elektrische auto thuis volledig op te laden van een aantal factoren af. De uiteindelijke kosten zullen echter nog steeds lager uitvallen dan die van brandstofauto's. Om maar te zwijgen over de kleinere impact op het milieu door een lagere CO2-uitstoot en gezondere lucht.

Hoeveel kost het om een thuislaadpaal te installeren?

De installatiekosten voor een laadpaal aan huis variëren sterk, omdat deze afhankelijk zijn van je locatie, je vereisten en de benodigde hulp voor het installeren van de laadpaal.

De vuistregel: hoe meer vermogen een laadpaal levert, hoe duurder het is. Level 2-laadpalen kosten tussen €600 en €1,500, ervan uitgaande dat je jouw meterkast niet hoeft uit te breiden.

Voordat je een laadpaal koopt, is het belangrijk de volgende vragen te beantwoorden:

 • Wat is het maximale vermogen waarmee mijn elektrische auto kan laden?
 • Welk vermogen kan mijn huis leveren?

De antwoorden op deze twee vragen hebben rechtstreeks invloed op welke laadpaal het best bij jou past. Om een laadpaal bij jou thuis te installeren, kun je zowel één-fasige als drie-fasige stroom gebruiken. Het verschil tussen de twee is het aantal geleiders waar de stroom doorheen loopt (respectievelijk één of drie). Drie-fasig laden kan meer vermogen overbrengen dan één-fasig laden (22 kW tegenover maximaal 7,4 kW), maar kan moeilijker en duurder zijn om te installeren.

Welke laadpaal je ook kiest, de installatie dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde installateur.

Wanneer je de kosten van een thuislaadpaal berekent, vergeet dan niet dat de overheid en sommige energiebedrijven stimulansen bieden om elektrische auto's te promoten en laadpalen zelfs subsidiëren. Bekijk hier meer informatie over de subsidies en belastingvoordelen voor het installeren van een laadpaal.

Hoe kan ik mijn laadkosten thuis verlagen?

Het verschil tussen kostenefficiënt laden en de volle mep betalen, komt neer op de functionaliteiten van de laadpaal. Functionaliteiten zoals het instellen van laadschema's en het gebruik van zonne-energie dragen allemaal bij aan lagere laadkosten. Dit zijn vijf functionaliteiten die hiervoor belangrijk zijn:

 1. Laadschema's: hiermee kun je jouw elektrische auto opladen tijdens daluren wanneer de kosten het laagst zijn en bescherm je jouw netaansluiting tegen overbelasting.
 2. Laadgedrag: met een overzicht van jouw laadsessies, krijg je inzicht in zowel het stroomverbruik als de kosten en kun je je laadschema daarop afstemmen.
 3. Groene energie: door je laadpaal aan te sluiten op een groene energiebron, zoals zonnepanelen, produceer je je eigen elektriciteit, ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en verlaag je je kosten.
 4. Load balancing: optimaliseert de stroomverdeling tussen meerdere elektrische auto's, zodat de beschikbare energie slim, veilig en gelijkmatig wordt verdeeld.
 5. Vergoeding: als werknemer kan het zo zijn dat jouw werkgever wil bijdragen aan de laadkosten. Met automatische terugbetaling wordt het verbruik van de werknemer gefactureerd aan de werkgever of wagenparkbeheerder en wordt dit bedrag automatisch op de rekening van de werknemer gestort.

Voordat je een laadpaal koopt, is het belangrijk om te kijken welke van deze functionaliteiten bij jouw behoeften passen en of de laadpaal die je wilt kopen hieraan voldoet.

Klaar om thuis te laden?

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om jouw wensen te bespreken.

EVBox-laadpalen voor thuis

Productvergelijking

livo_config_cable.png

EVBox Livo

*Specificaties zijn van toepassing op het model met vaste laadkabel. Het model zonder kabel is ook beschikbaar.
Ideaal voor

Thuis laden van je eigen elektrische auto

Gewicht

5,8 kg (3F32A/22 kW laadkabel)

Afmetingen

176 x 250 x 366 mm

Opslag laadkabel

Vaste kabelhouder inbegrepen

Kleuren

Zwart

Meting

Indicatief

Materiaal behuizing

Duurzaam polycarbonaat Makrolon RE

Slim laden

Geïntegreerd met EVBox

Dynamic Load Balancing

(binnenkort beschikbaar)

hard_elvi-cable-front-tech-specs.png

EVBox Elvi

*Specificaties zijn van toepassing op het model met vaste laadkabel. Het model zonder kabel is ook beschikbaar.
Ideaal voor

Thuis laden van eigen EV en leaseauto

Gewicht

7 kg (afhankelijk van de laadkabel)

Afmetingen

161 x 186 x 328 mm

Opslag laadkabel

Kabelhouder wordt los verkocht

Kleuren

Zwart of wit

Meting

MID-gecertificeerd voor kostenvergoeding

Materiaal behuizing

Polycarbonaat

Slim laden

Compatibel met externe

oplossingen voor dynamic

load balancing

Een alles-in-één-laadoplossing

soft_charge-app-map@2x.jpeg
Laadbeheer

Laadbeheer eenvoudig gemaakt

Gebruik onze laadbeheersoftware om het laden van elektrische auto's op je locatie te volgen, beheren en optimaliseren.

 • Bedien jouw laadpaal op afstand met je smartphone
 • Optimaliseer stroomgebruik met slim laden
 • Live inzicht in laadgedrag
hard_elvi-cable-installation-small@2x.jpeg
DIENSTEN

Hulp bij elke stap

Onze uitgebreide lijst van diensten maakt het eenvoudig om je laadnetwerk tot in de toekomst te beheren en onderhouden.

 • Gecertificeerde installatie
 • 3 jaar garantie
 • Firmware-updates op afstand
Thuislaadpalen zijn ideaal voor

Klaar om thuis te laden?

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op om jouw behoeften te bespreken.