Select your location to see tailored content for your region

North America

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het om de Tesla Model X op te laden?

De laadtijd van de Tesla Model X is afhankelijk van het type laadpaal waar je oplaadt. Bij gebruik van een AC-laadpaal is het maximale vermogen dat Model X kan opladen 17 kW. Dit betekent dat het ongeveer 7 uur duurt om van 0 naar 100 procent op te laden. Bij DC-snelladen is het maximale laadvermogen van de Model X 250 kW, wat overeenkomt met ongeveer 30 minuten laadtijd van 10 tot 80 procent.

Waar kan ik een Tesla Supercharger vinden?

De Tesla Supercharger is een snellader voor elektrische auto’s dat eigendom is van Tesla en door Tesla wordt geëxploiteerd. Deze laadpalen zijn exclusief beschikbaar voor Tesla klanten en kunnen een maximaal vermogen leveren van 250 kW.

Als je een Tesla-klant bent, kun je het gemakkelijkst een Supercharger voor jouw Tesla Model X vinden door het ingebouwde navigatiesysteem of de Tesla-app te gebruiken. Indien nodig wijst het ingebouwde navigatiesysteem je zelfs automatisch de weg naar eventuele Superchargers op de route en kan je voor aankomst informeren of er plaatsen beschikbaar zijn.

Wat is de actieradius van een Tesla Model X?

Er zijn twee versies van de Tesla Model X op de markt verkrijgbaar, de Long Range en de Plaid, beide met verschillende actieradiussen:

  • De Model X Long Range heeft een actieradius van 580 km*
  • De Model X Plaid heeft een actieradius van 547 km*

*Deze schattingen zijn gebaseerd op WLTP-classificaties en de werkelijke actieradius kan variëren op basis van factoren zoals snelheid, weersomstandigheden en hoogteverschillen.

Wat is de prijs van een Tesla Model X?

De startprijs voor een Tesla Model X varieert tussen $114.990 en $138.990* in de Verenigde Staten, €125.000 en €160.000** in Europa, en £105.000 en £125.000** in het Verenigd Koninkrijk, afhankelijk van het model dat je kiest en je locatie of dealer.

*Prijzen zijn afkomstig van Tesla.
**De prijzen zijn afkomstig uit de EV Database.

Welke kenmerken maken de Tesla Model X uniek?

Een van de vele redenen waarom mensen overwegen een elektrisch auto te kopen, is om te profiteren van functies die niet gebruikelijk zijn in standaard benzine- of dieselauto's. De Tesla Model X is geen uitzondering onder deze nieuwe elektrische auto’s.

Tesla's Autopilot is een van de meest geavanceerde functies van de Model X en maakt bijna volledig geautomatiseerd rijden mogelijk. Met Autopilot kan jouw auto automatisch sturen, accelereren en remmen, van rijstrook wisselen, op snelwegen navigeren, mogelijke ongevallen vermijden en je zelfs naar jouw locatie brengen.

Enkele andere kenmerken van de Model X die Tesla op zijn website benadrukt, zijn de grote veelzijdigheid met flexibele opslagruimte, Falcon Wing-deuren, zitplaatsen voor maximaal zeven passagiers, de 5-sterren veiligheidsbeoordeling van Euro NCAP, ongelooflijk snelle acceleratie met een 0 tot 100 km/u tijd van 2,6 seconden, wat zij het "interieur van de toekomst" noemen met een dooiervormig stuur, een 17-inch touchscreen-bedieningscentrum met de mogelijkheid om games van consolekwaliteit te spelen, films te kijken, en meerdere draadloze oplaadpads voor je smartphone(s).

Hoe groot is de Tesla Model X?

Gecategoriseerd als een luxe SUV met zeven zitplaatsen, meet de Tesla Model X 5.036 mm lang, 1.999 mm breed en 1.684 mm hoog. In totaal is het maximale laadvermogen van de Tesla Model X 2.577 liter

Hoeveel kost het om de Tesla Model X op te laden?

We hebben de onderstaande tabel gemaakt om je een schatting te geven van hoeveel je zou kunnen verwachten te betalen om jouw Tesla Model X op te laden. Het bedrag dat je betaalt om je Tesla Model X op te laden, wordt bepaald door waar je oplaadt, thuis, in het openbaar of aan een DC-snellader.

Type laadpaal (rechts)

Tesla Model X-versie (hieronder)

Thuis (AC)

kosten per kWh: €0,37

Openbaar (AC)

kosten per kWh: €0,41

Snel (DC)

kosten per kWh: €0,60

Long Range & Plaid

(100 kWh)

€37,00

€41,00

€60,00

Belangrijk: Bovenstaande tarieven zijn schattingen en geven niet de werkelijke situatie weer. De bedragen reflecteren de kosten van het opladen van een accu van 0 tot 100 procent voor wisselstroom (AC) en van 10 tot 80 procent voor gelijkstroom (DC).
Let op: Houd rekening met extra kosten, zoals een start- of tijdtarief en eventuele abonnementskosten.