Select your location to see tailored content for your region

North America

Thuislader

Laadoplossingen voor thuis

Laad met vertrouwen vanuit het comfort van jouw huis met onze intuïtieve laadoplossingen.

EVBox Livo laadstation
Nieuw

EVBox Livo

Thuislader die klaar is voor de toekomst

 • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
 • Laadpalen voor thuis
EVBox Livo laadstation

EVBox Elvi

Veelzijdig thuis laden voor elektrische privé en lease auto's

 • 7,4 kW / 11 kW / 22 kW
 • Laadpalen voor thuis / bedrijfsauto's

Ontgrendel de volledige potentie van jouw laadpaal

Gemakkelijk, slim en inzichtelijk. Met EVBox Everon-app kun je het laden van elektrische auto's volgen, beheren en optimaliseren onder jouw volledige controle.

 • Beheer jouw account, kaart en laadstations op afstand
 • Bedien de toegang tot de laadpaal met een RFID-laadkaart of app
 • Krijg waardevolle inzichten in jouw laadsessies

De voordelen van thuis laden

01.

Kostenefficiënt

Profiteer van goedkopere stroom tijdens daluren.

02.

Bediening op afstand

Met slimme functionaliteiten, zoals bediening op afstand, kun je het laden van jouw auto met één druk op de knop starten en stoppen.

03.

Duurzaam

Sluit jouw thuislaadpaal aan op je zonnepanelen of een andere hernieuwbare energiebron om emissievrij te rijden.

04.

Robuust

Laadpalen voor thuisgebruik zijn er in verschillende soorten en maten en zijn ontworpen voor alle weersomstandigheden.

05.

Eenvoudig

Doordat je thuis gemakkelijk kunt laden, hoef je de weg niet meer op om je elektrische auto vol te laden.

06.

Veelzijdig

Met vermogens van 3,7 kW tot 22 kW zijn thuislaadpalen geschikt voor elke elektrische auto.

Veelgestelde vragen

Door een laadpaal te installeren bij jouw huis of appartement, kun je je elektrische auto opladen terwijl je eet, slaapt en met andere dingen bezig bent. Zonder inspanning zorg je ervoor dat jouw auto de volgende ochtend klaar is voor gebruik.


In het algemeen zijn er drie verschillende type laadpalen: level 1, level 2, en level 3. Level 2-laadpalen zijn veruit het meest geschikt voor woningen en appartementen, omdat ze aanzienlijk sneller opladen dan level 1-laadpalen en meestal geen dure uitbreidingen van het elektriciteitsnet vereisen zoals de level 3-snelladers.

Thuislaadpalen zijn vaak level 2-laadpalen en kunnen ergens tussen 3,7 en 22 kW aan vermogen leveren. Deze laadpalen dienen te worden aangesloten op de elektriciteitsvoorziening van je huis op één- of drie-fase(n). Met een level 2-laadpaal op maximaal vermogen laad je in één uur ongeveer 120 km* bereik bij.

Ter vergelijking: level 1-laadpalen, die je rechtstreeks in je stopcontact steekt, hebben een maximaal vermogen van 2,3 kW. Met een level 1-laadpaal kun je in één uur dus maximaal 20 km* laden.

Thuislaadpalen zijn ook voordeliger dan publieke laadpalen, omdat ze gebruik maken van goedkopere elektriciteit tijdens daluren of duurzame elektriciteit opgewekt door eigen energievoorzieningen, zoals zonnepanelen.

Bekijk onze EVBox Elvi om meer te leren over de specifieke kenmerken van een thuislaadpaal.

*Berekeningen zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 18 kWh per 100 km. Daadwerkelijk verbruik is afhankelijk van het voertuig, rijgedrag en de weersomstandigheden.

Met een level 2-laadpaal voor woningen kunnen de meeste bestuurders hun elektrische auto 's nachts opladen en de volgende dag met een volle accu de weg weer op.

Level 2-laadpalen hebben een maximaal vermogen van 22 kW. Met 22 kW kan de laadpaal een Tesla Model 3 volledig opladen in ongeveer 3 uur en 45 minuten. Level 2-laadpalen zijn ideaal voor thuisgebruik, omdat ze een relatief hoog vermogen leveren zonder dat er dure uitbreidingen van het elektriciteitsnet nodig zijn, afhankelijk van desbetreffende locatie uiteraard.

Echter, spelen er meerdere factoren mee. De snelheid van thuislaadpalen varieert afhankelijk van het type laadpaal (één-fasig of drie-fasig, 16 A of 32 A), de capaciteit van de woning en het automodel. Om een beter inzicht te krijgen in de verschillende laadsnelheden van een level 2-laadpaal, volgt hier een overzicht van de laadtijden van een Tesla Model 3:

Level 2: 1-fase, 16A 3.7 kW 14u45m
Level 2: 1-fase, 32A 7.4 kW 7u20m
Level 2: 3-fase, 16A 11 kW 5u00m
Level 2: 3-fase, 32A 22 kW 3u45m


Naast het kiezen van het type laadpaal, hangt de snelheid waarmee je thuislaadpaal jouw elektrische auto oplaadt ook af van de hoeveelheid energie die je van het elektriciteitsnet kan afnemen. Sommige woningen zijn mogelijk niet voorzien om 22 kW wisselstroom te leveren, wat invloed heeft op de laadsnelheid.

Om de gewenste laadsnelheid te bereiken, kan het mogelijk zijn dat je jouw netaansluiting moet upgraden. Voordat je dat doet, is het belangrijk dat je weet waartoe jouw auto in staat is.

De elektrische auto is de doorslaggevende factor voor de laadsnelheid, vanwege de stroomomvorming die plaatsvindt in de auto. Aangezien de stroom van het elektriciteitsnet wisselstroom (AC) is en de accu van een elektrische auto oplaadt met gelijkstroom (DC), moet de stroom worden omgezet. Als de AC/DC-omvormer van een elektrische auto slechts een omvorming van 11 kW per uur toelaat, zal de elektrische auto er, ook al kan de laadpaal een vermogen van 22 kW leveren, twee keer zo lang over doen om op te laden.

Voor een Tesla Model 3 is een drie-fasige, 11 kW-laadpaal het meest geschikt vanwege de capaciteit van de omvormer (11 kW) en de accugrootte van de auto. De eigenaar van een Nissan Leaf kan beter kiezen voor een één-fasige, 32 A-laadpaal vanwege de capaciteit van de omvormer (6,6 kW) en relatief kleine accu. Het is belangrijk om hiervan een overzicht te hebben, zowel voor jouw huis als voor je auto, als je overweegt een laadpaal voor thuis te kopen.

Het korte antwoord is: ja, thuislaadpalen werken in principe met alle soorten elektrische personenauto's.

Er zijn echter een paar variabelen. Of een bepaalde elektrische auto compatibel is met de specifieke thuislaadpaal hangt af van de connector van de auto, het type connector van de laadkabel (CHAdeMO of CCS2) en of de kabel van de laadpaal een vaste kabel is of niet.

Als je een laadpaal voor jouw huis of appartement wilt kopen, is deze specifiek afgestemd op je eigen elektrische auto. Sommige auto's laden dan langzamer op dezelfde laadpaal.

Hoe zit het met het thuis opladen van Tesla's?


Met elke level 2-laadpaal kun je jouw Tesla opladen, op voorwaarde dat je de juiste connector hebt voor de laadpaal. Hoewel Tesla ook een eigen laadpaal voor thuis aanbiedt, zijn Tesla's compatibel met veel andere laadpaalmerken via een CC2- of CHAdeMO-adapter.

De installatiekosten voor een laadpaal aan huis variëren sterk, omdat deze afhankelijk zijn van je locatie, je vereisten en de benodigde hulp voor het installeren van de laadpaal.

De vuistregel: hoe meer vermogen een laadpaal levert, hoe duurder het is. Level 2-laadpalen kosten tussen €600 en €1,500, ervan uitgaande dat je jouw meterkast niet hoeft uit te breiden.

Voordat je een laadpaal koopt, is het belangrijk de volgende vragen te beantwoorden:

Wat is het maximale vermogen waarmee mijn elektrische auto kan laden?
Welk vermogen kan mijn huis leveren?
De antwoorden op deze twee vragen hebben rechtstreeks invloed op welke laadpaal het best bij jou past. Om een laadpaal bij jou thuis te installeren, kun je zowel één-fasige als drie-fasige stroom gebruiken. Het verschil tussen de twee is het aantal geleiders waar de stroom doorheen loopt (respectievelijk één of drie). Drie-fasig laden kan meer vermogen overbrengen dan één-fasig laden (22 kW tegenover maximaal 7,4 kW), maar kan moeilijker en duurder zijn om te installeren.

Welke laadpaal je ook kiest, de installatie dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde installateur.

Wanneer je de kosten van een thuislaadpaal berekent, vergeet dan niet dat de overheid en sommige energiebedrijven stimulansen bieden om elektrische auto's te promoten en laadpalen zelfs subsidiëren. Lees hier meer over stimulansen in Nederland.

Het verschil tussen kostenefficiënt laden en de volle mep betalen, komt neer op de functionaliteiten van de laadpaal. Functionaliteiten zoals het instellen van laadschema's en het gebruik van zonne-energie dragen allemaal bij aan lagere laadkosten. Dit zijn vijf functionaliteiten die hiervoor belangrijk zijn:

 1. Laadschema's: hiermee kun je jouw elektrische auto opladen tijdens daluren wanneer de kosten het laagst zijn en bescherm je jouw netaansluiting tegen overbelasting.
 2. Laadgedrag: met een overzicht van jouw laadsessies, krijg je inzicht in zowel het stroomverbruik als de kosten en kun je je laadschema daarop afstemmen.
 3. Groene energie: door je laadpaal aan te sluiten op een groene energiebron, zoals zonnepanelen, produceer je je eigen elektriciteit, ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en verlaag je je kosten.
 4. Load balancing: optimaliseert de stroomverdeling tussen meerdere elektrische auto's, zodat de beschikbare energie slim, veilig en gelijkmatig wordt verdeeld.
 5. Vergoeding: als werknemer kan het zo zijn dat jouw werkgever wil bijdragen aan de laadkosten. Met automatische terugbetaling wordt het verbruik van de werknemer gefactureerd aan de werkgever of wagenparkbeheerder en wordt dit bedrag automatisch op de rekening van de werknemer gestort.

Voordat je een laadpaal koopt, is het belangrijk om te kijken welke van deze functionaliteiten bij jouw behoeften passen en of de laadpaal die je wilt kopen hieraan voldoet.

Benieuwd naar meer?

Ontdek meer over thuis laden

Alles wat je moet weten over thuisladen

Lees verder

Vier overwegingen die mensen maken voordat ze een thuislader kopen

Lees verder

Heb je een laadpaal nodig voor een elektrische auto?

Lees verder

Klaar om jouw laadervaring thuis te beginnen?